loading...
Zdrowe i pyszne pieczone klopsiki z dodatkiem mięsa wołowego

Idealne, chrupiące i ZDROWE PULPECIKI z piekarnika, to prosty przepis na szybki i smaczny obiad, który moje dzieciaki zajadają z zachwytem.

SKŁADNIKI NA PULPECIKI

  • około 25 dkg mięsa z indyka (zmielonego)
  • około 25 dkg mięsa wołowego (zmielonego)
  • jajko
  • 2 ząbki czosnku (przeciśnięte lub bardzo drobno pokrojone)
  • po pół łyżeczki każdej przyprawy (pietruszka, bazylia, czerowna papryka)
  • sól, pieprz według uznania
  • parmezan (do starcia)
  • bułka tarta lub płatki owsiane (około 1/4 szklanki)

Połączyć mięsa oraz pozostałe składniki w misce i dokładnie wyrobić na gładką masę. Uformować w dłoniach niewielkie kulki i delikatnie obtoczyć w bułce tartej. Klopsiki przełożyć do blachy do wypieku muffinek. Gotowe :)

Piec w temperaturze 200-220 stopni Celsjusza przez około 20 minut. Po upieczeniu podawać z ulubionym sosem, makaronem lub ryżem.

MOJE RADY

Klopsiki można posypać parmezanem (tym razem posypałam ziołami, które mi się niestety troszkę przypiekły). Bułkę tartą polecam zastąpić drobnymi płatkami owsianymi.

www.evaslowlife.pl

Wydarzenie kulturalne

loading...

Sport w regionie

loading...

Gospodarka

loading...

Społeczństwo

loading...

Hyde Park

loading...

.

Internetowa Gazeta Regionalna

 

Adres redakcji:
21-010 Łęczna, ul. Targowa 23  
(zapraszamy na 1 piętro)
www.e-pojezierze.pl
e-mail: redakcja@e-pojezierze.pl

.

Redaktor Naczelny

tel. 602 406 545
.
Biuro Reklamy
tel. 602 811 876